Monteren & Balanceren

Banden laten uit-balanceren

Een trilling in het stuur is een teken dat uw banden niet goed zijn uitgebalanceerd. Door uw banden goed te laten balanceren heeft u geen trilling meer in het stuur. Het balanceren van uw band word altijd  bij Niesing Wheel vakkundig uitgevoerd. Wij besparen niet op materialen zoals balanceergewichten en ventielen die moeten bij ons een TÜV keurmerk hebben. Als wij voor goedkope of Aziatische  gewichten zouden nemen, dan bestaat de kans dat u de gewichten verlies tijdens het rijden, dat is niet de bedoeling.

Juiste balancering voorkomt het trillen van uw stuur bij bepaalde snelheden. Bij montage van nieuwe of gebruikte banden is het balanceren van uw band belangrijk.

Zelf monteren van banden

Geen enkele auto-eigenaar zal het nu nog in zijn hoofd halen zijn banden zelf van de velgen te halen. Bij een foute montage (bijvoorbeeld met behulp van een schroevendraaier of ander onaangepast gereedschap) kan dit de bandrand vernielen of zelfs leiden tot een breuk in de kern van de band. Dit laatste is vanaf de buitenkant niet zichtbaar maar betekent wel een groot risico op de weg. In het ergste geval kan u een klapband krijgen of zijn de banden onherstelbaar beschadigd. Daarnaast is het belangrijk dat uw banden gebalanceerd worden, om een goede balans van het voertuig te garanderen. Een band balanceren kan alleen met behulp van gespecialiseerd technisch gereedschap. Vandaar onze tip: laat de bandenwissel aan de Niesing Wheel over!

Bij Niesing Wheel kom u niet te staan voor onnodige kosten. Bij elke banden wissel word er een nieuwe ventiel gemonteerd en de velgen rand schoongemaakt. Deze service is geheel GRATIS.

Heeft u nog vragen aarzel dan niet, neem dan contact met ons op :